Oud en vertrouwd

Aan de Steenbakkerijstraat in Paramaribo staat ‘Mama Kerki’. Dat is het kerkgebouw van de Grote Stadskerk van de Evangelische Broedergemeente Suriname, EBGS. Op 28 augustus 2019 kwam ik hier een training volgen. Hoewel ik hier reeds vaker als bezoeker ben geweest, heb ik nog nooit erbij stil gestaan hoe mooi en hoe oud dit gebouw is. In dit artikel neem ik jullie mee op mijn bezoek.

Terug in de tijd

Het kerkgebouw is opgetrokken uit rode bakstenen en houten rabat. De materialen geven je het gevoel dat je terug gaat in de tijd. De oudste delen van het kerkgebouw dateren uit 1778 en het gebouw is in een goede staat. Het gebouw is sinds 2002 toegevoegd aan de werelderfgoedlijst door de Unesco. De EBGS werkt hard eraan om haar moederkerk zo goed als mogelijk te onderhouden.

Mama Kerki aan de Steenbakkerijstraat
Bronvermelding: https://nl.wikipedia.org/wiki/Grote_Stadskerk

Steile trappen en krakende vloeren

Het gebouw naast het kerkgebouw is het kantoor van het Provinciaal Bestuur. De steile trappen en krakende vloeren en de geur van het houten gebouw deden me denken aan mijn wijlen oma, ooit een trouwe kerkganger van de EBGS. Wanneer je ooit hier komt dan voel je je thuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *